SOFTEX-SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ SAMMUTTI TULIPALON PALVELUTALOSSA

Tiistai-iltana 14.11.2017 lappeenrantalaisessa palvelutalossa vanha kuvaputkitelevisio syttyi yllättäen palamaan. Palvelutalon huoneistoihin on 11 vuotta sitten asennettu Softex-painesäiliöjärjestelmä, jonka kattosuuttimet laukesivat palopaikalla ja sammuttivat tulipalon ja pelastivat paikalla olleet henkilöt, eikä tuli ehtinyt levitä huoneiston ulkopuolelle.

Softex-järjestelmät myy, suunnittelee, asentaa ja huoltaa Firecon Group Oy.

Etelä-Saimaa-lehden artikkeli palosta ja kuvaputkitelevisioiden riskeistä

TULE SPRINKLERIASENTAJAKSI FIRECONILLE!

Haemme ammattitaitoista sprinkleriasentajaa LÄNSI-SUOMEN alueelle, pääasiassa Turun seudulle.

Tarjoamme Sinulle vaihtelevan työympäristön ja monipuoliset työtehtävät, jotka koostuvat useiden erilaisten automaattisten sammutusjärjestelmien asennuksista. Annamme sinulle tarvittaessa myös koulutuksen muihin kuin perinteisten sprinklerijärjestelmien asennuksiin.

Odotamme Sinulta työkokemusta sprinkleriasennustöistä, suomen kielen kirjallista ja suullista osaamista, tietotekniikan perustaitoja, sekä B-ajokorttia. Pystyt itsenäiseen työskentelyyn ja mahdollinen komennustyö ei ole sinulle este.

Lisätietoja tehtävästä antaa Länsi-Suomen aluepäällikkö Seppo Hovila p. 045 671 3413.

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse seppo.hovila@firecon.fi ja lea.rautio@firecon.fi.
Merkitse hakemuksesi otsikoksi ”Firecon/sprinkleriasentaja”. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Ole nopea, paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

FIRECONIN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ JYVÄSKYLÄN UUDESSA KAUPPAKESKUS SEPÄSSÄ

Jyväskylän Seppälän alueelle avattiin lokakuussa 2017 täysin uusi kauppakeskus Seppä, jonka sammutusjärjestelmä on Firecon Groupin käsialaa.

Seppä muodostaa yhdessä viereisen Prismakeskuksen kanssa Keski-Suomen laajimman kauppakeskittymän runsaalla 40 000:llä myymäläneliömetrillään.  Kauppakeskuksesta löytyy myös laaja kahvila- ja ravintolakokonaisuus. Kellarikerroksessa on lisäksi noin 600 pysäköintipaikkaa ja noin 110 pyöräpaikkaa sisältävä parkkihalli.

Kauppakeskuksen sisäilmeen pääteemana kerrotaan olevan sepän paja ja sen inspiroimana liekki monine sävyineen. Itse rakennus on kuitenkin tehokkaasti turvattu oikealta tulelta. Firecon toimitti talotekniikkajärjestelmistä vastanneen Are Oy:n aliurakoitsijana kauppakeskus Sepän sammutusjärjestelmän suunnittelun ja asennuksen. Suunnittelu toteutettiin mallinnusprojektina. Kauppakeskus Seppä on yksi Fireconin merkittävimpiä kauppakeskuskohteita vuonna 2017. Uudisrakennuksen kokonaislaajuus on 55 000 bruttoneliömetriä. Pääurakoitsijana rakennusprojektissa toimi Skanska Talonrakennus Oy.

Lähteet: www.are.fi, www.skanska.fi, www.kauppakeskusseppa.fi

Kauppakeskus Seppä, Jyväskylä / Kuvaaja Petteri Kivimäki

Kauppakeskus Seppä, Jyväskylä / kuvaaja Petteri Kivimäki

Kauppakeskus Seppä, Jyväskylä / kuvaaja Petteri Kivimäki

Kauppakeskus Seppä, Jyväskylä / kuvaaja Petteri Kivimäki

Firecon Groupin toimihenkilöistä tehtiin hätäensiaputaitoisia

Fireconin toimihenkilöt kävivät lauantaina 7.10.2017 hätäensiapukurssin.
Kurssit järjestettiin kolmella toimipaikkakunnallamme: Lahdessa, Kaarinassa ja Oulussa.

Suomen Ensiapukoulutus Oy:n kurssilla kävimme läpi muun muassa miten toimia onnettomuuspaikalla ja hätäensiapua vaativissa tilanteissa, ja miten potilas tutkitaan hätäensiapua varten. Pääsimme myös elvyttämään Anne-nukkea, eli harjoittelimme hengityksen ja sydämentoiminnan turvaamisen, sekä testasimme defibrillaattorin käytön. Opettelimme myös kiristys- ja painesiteen tekemisen, sekä erilaisilla tehtävärasteilla oireiden tunnistamista ja toimintatapoja esimerkiksi astmakohtauksen tai sydäninfarktin yllättäessä.

Hätäensiapupäivä oli osa Fireconilla laadittua paikallista kilpailukykysopimusta. Jäljelle jäävät kiky-tunnit kohdistetaan toimihenkilöiden omaehtoiseen liikuntaan. Uskomme tämän parantavan entisestään työssä jaksamista sekä työilmapiiriä.

FIRECON HAKEE PALVELUKSEENSA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖJÄ

Haemme ammattitaitoisiin tiimeihimme pääkaupunkiseudulle, Tampereelle tai Lahteen rakennusteollisuuden projektipäällikköjä

Koulutukseltasi olet insinööri. Voit olla urasi alkutaipaleella tai alalla jo kokemusta kartuttanut pitkän linjan tekijä. Tärkeintä on asenteesi työskennellä ja kehittyä tehtävässä. Klikkaa ylläolevaa linkkiä, ja lähetä pian hakemus Adeccon kotisivuilla!

FIRECONIN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRIPLAAN

Triplan uusi kaupunkikeskus rakentuu Helsinkiin Keski-Pasilaan kolmen korttelin alueelle.
Kokonaisuuden muodostavat kauppakeskus, joukkoliikenneasema, pysäköintilaitos, kaksi 12-kerroksista asuintaloa sekä hotelli- ja toimistotilat.

Firecon asentaa sammutusjärjestelmän Triplan pysäköintilaitokseen. Urakka on kooltaan hieman reilut 130.000 m2. Sammutusjärjestelmäurakan kesto on alkukesästä 2017 syksyyn 2018. Varsinainen luovutus tapahtuu syksyllä 2019.

Tripla by YIT

Tripla by YIT – havainnekuva pysäköintilaitoksen sisäänkäynnistä (http://tripla.yit.fi/yit_fi/tripla/medialle)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIRECONIN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ KAKOLAN LÄNSISELLIN ASUNNOISSA

Yhdellä Turun seitsemästä kukkulasta sijaitsevaa Kakolan vanhaa vankila-aluetta alettiin muuttaa asuinkäyttöön vuonna 2016. Neljässä rakennusvaiheessa toteutettava hanke pitää sisällään sekä historiallisten vankilarakennusten saneerauksia että uudiskohteiden rakentamista.
Firecon on toteuttanut sammutusjärjestelmät Turun Kakolan vanhalle vankila-alueelle ensimmäisenä saneerattavaan As Oy Kakolan Länsiselliin. Kaikki Länsisellin asunnot on suojattu sprinklerijärjestelmällä.
http://www.kakola.fi/lansiselli/

Firecon käyttää Kiky-sopimuksen lisätyötunnit henkilöstön hyväksi

TOIMIHENKILÖIDEN VUOSITTAISEN TYÖAJAN PIDENTÄMINEN  FIRECON GROUPISSA v. 2017

Kilpailukykysopimus (kiky) edellyttää, että vuosittaista työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla sopimusjaksolla 1.2.-31.12.2017.

Firecon Group on päättänyt paikallisella sopimuksella lisätyötuntien käyttämisestä seuraavaa: kahdeksan tuntia tullaan käyttämään toimihenkilöiden koulutukseen. Jäljelle jäävät 16 tuntia työantaja haluaa kohdistaa työssä jaksamiseen. Tämä tarkoittaa, että toimihenkilöt käyttävät tunnit omaehtoiseen liikuntaan.

Kannustamme työnantajana henkilöstöämme liikkumiseen ja terveisiin elämäntapoihin ja uskomme tämän parantavan työssä jaksamista sekä työilmapiiriä.

METSÄ FIBREN BIOTUOTETEHTAALLE FIRECONIN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ

Firecon suojaa sammutusjärjestelmällä Keski-Suomeen Äänekoskelle rakennettavan Metsä Fibren uudenaikaisen biotuotetehtaan. Tehdas on Fireconin mittavin asennustyö vuonna 2016. Se on myös Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä tehtaalla aloitettiin laiteasennukset. Tehdas valmistuu heinä-syyskuun aikana vuonna 2017.

Firecon suunnittelee ja asentaa kohteeseen 2,0 km kuljettimien sammutusjärjestelmiä, useita kohde- ja tilasuojauksia sekä 70 asennusventtiiliä.

Lue lisää biotuotetehdashankkeesta Metsä Fibren sivuilta

 

metsafibre_aanekoski_kuva-0182

Biotuotetehtaan rakennustyömaa kesällä 2016. Kuva: Metsä Group

 

Havainnekuva Äänekosken biotuotetehtaasta

Havainnekuva Äänekosken biotuotetehtaasta. Kuva: Metsä Group

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMMUTUSJÄRJESTELMÄTESTAUKSIA LÄNSIMETROSSA

Helsingistä Espooseen kulkevan 14 kilometrin mittaisen länsimetrolinjan rakennustyöt ovat järjestelmien testausvaiheessa. Firecon on asentanut länsimetron ratalinjalle avosuutinlinjastot metrojunan sammutusta varten. Ratalinjalla on kolme suutinlinjastoa molemmilla puolilla, ja se alkaa sammuttamaan junaa juuri siitä kohdasta, missä palo on syttynyt. Sprinklereillä on suojattu myös kaikki kahdeksan asemarakennusta ja asemalaiturit.

Linkin takana Helsingin Sanomien julkaisema video Keilaniemen aseman järjestelmätestauksista:
HS seurasi länsimetron järjestelmätestausta

 

29200676124_eda7592f17_k

Keilaniemen asemalaituri. Kuva: Länsimetro Oy

lansimetro_matinkyla

Matinkylän aseman liukuporras. Kuva: Länsimetro Oy